Coș produse

Nu ai niciun produs în coș.

Anemone

Anemonele sunt flori delicate de primăvară ce își au originea în emisfera nordică, putând fi întâlnite mai des în țările europene și America de Nord.

Anemona se regăsește în natură înflorită începând cu primăvara și sfârșind cu toamna. Are formă apropiată cu cea a macului. Numele provine din limba greacă, cuvântul “anemos” însemnă “fiica vântului”. Fiica vântului poate face referire la felul în care florile delicate ale acestei flori sunt desfăcute cu ușurință de forța vântului.

Este cultivată și în sere pentru culorile ei vibrante, această floare regăsindu-se în florării în special începând cu prima lună a anului și sfârșind cu august.

Anemone

Semnificația acestei flori.

Aceste flori simbolizează fragilitatea și anticipația datorită delicateții petalelor și faptului că în timpul nopții floarea se închide pentru a se desface dimineața o dată cu primele raze de soare.

Anemonele sunt într-o mare varietate de culori vibrante. Alege culoarea albă pentru sinceritate, culoarea roșie sau roz pentru dragoste iar culoarea mov pentru protecție împotriva maleficului.

Beneficii

Cu toate că sunt toxice, aceste plante au și uz medicinal în tratarea crampelor, a durerilor de stomac sau în tratarea durerilor menstruale.

Anemonele în picturi.

Anemonele sunt regăsite în picturile în stil impresionist. Mari pictori precum Monet sau Matisse au inclus anemone în peisajele lor. Aici este un exemplu al pictorului Claude Monet – Anemone în givece.

Disponibilitatea în florării

Anemonele rezistă în vază maxim 3-4 zile, din acest motiv sunt o priveliște rară în florării. Vei găsi anemone în florăriile partenere SuperFlori mai ales în zilele premergătoare lui 1 și 8 martie sau de joi până sâmbătă în sezonul de nunți.

În cazul în care dorești un buchet cu anemone, cel mai probabil va trebui să faci o precomandă. Ai în vedere să nu ai așteptări ca buchetul să țină mai mult de 4 zile.

Îngrijire

După cum am scris și mai sus anemonele rezistă maxim 3-4 zile în vază. Dacă ai primit un buchet cu aceste flori delicate îți recomandăm să desfaci florile și să le așezi individual în vază. Este esențial să schimbi apa chiar și două ori pe zi. Temperatura ambientală joacă un rol foarte important pentru că temperaturile ridicate vor accelera epuizarea prospețimii. Dacă ai primit și hrană de flori odată cu buchetul adaugă conținutul în apă conform indicațiilor scrise pe plic.

Împărtășește dragostea pentru flori.