Coș Produse

Nu ai niciun produs în coș.

Lucruri care ne plac – buchete din bujori parfumați

Bujorul este o floare de primăvară delicată cu parfum îmbietor. Disponibilitatea lor este ridicată în aprilie, atunci când abundă atât în florării cât și în piețele orașelor de la noi din România.

De ce ne plac buchetele din bujori?

Cum poți defini un lucru care îți place?

  1. Bujorii sunt pur și simplu superbi. Fiecare floare parcă este pictată într-un tablou renascentist.
  2. Buchetul din bujori are un parfum și coloristică specifică. Mirosul seducător de bujor este la baza multor parfumuri.
  3. Sunt foarte scumpi, cu excepția bujorilor românești din grădină au un preț destul de prohibitiv.
  4. Durează foarte puțin. Prezența lor atât în grădină cât și pe bursa de flori este una foarte scurtă, acest lucru nu face decât să sporească dorința de ai avea într-un buchet de flori.
  5. Sunt florile preferate ale mireselor. Discutați în prealabil la florărie pentru a afla dacă sunt disponibili în data nunții.
Buchet Cu 9 Bujori Albi

La începutul primăverii vei vedea cum feed-ul tău de Instagram și Pintereset incepe să abunde cu aceste flori minunate.

Bujorii cultivați in Olanda sunt de o calitate mult superioară celor autohtoni. Acest lucru se vede în primul rând datorită dimensiunii mult mai generoase.

Mirosul specific se păstrează indiferent de proveniența florilor.

Gama de culori predominantă sunt nunatele de roșu, roz și alb.

Bujorii au o durată de viață mai scurtă, tipică florilor de primăvară. Durata prospețimii este accelerată de căldură. Un buchet din bujori va trebuie ținut într-o temperatură scăzută cu apă proaspătă schimbată chiar și de două ori pe zi.

Simbolistică și istorie.

Bujorii pot inspira mințile creative și au foarte multe însemnătate. Simbolizează deopotrivă prosperitatea și fericirea.

Denumirea științifică este Paeonia Lactiflora și își are originea în mitologie, Paeon fiind o divinitate a vindecării.

În jurul acestei flori circulă mai multe legende. Se spune că era folosit pentru vindecarea rănilor lui Marte și Pluto. În antichitate atât semințele cât și rădăcinile se spune că erau folosite datorită proprietăților miraculoase.

Împărtășește dragostea pentru flori.