Coș produse

Nu ai niciun produs în coș.

Cum îngrijesc un buchet de trandafiri?

Ai primit în dar un buchet cu trandafiri și vrei să cunoști trucurile care te vor ajuta să te bucuri de aceste flori splendide cât mai mult timp?

Trandafirii necesită îngrijire specială deorece sunt flori cu tijă lemnoasă.

Înainte de toate trebuie să cunoști trei lucruri extrem de importante care afectează accelerarea epuizării prospețimii oricărei flori.

Temperatura ambientală.

Temperatura ambientală este principalul factor care accelerează epuizarea prospețimii.

În condiții de temperatură perfectă de 6-8 grade Celsius, buchetul de trandafiri își va menține prospețimea până la 21 de zile. Fiecare grad în plus va accelera epuizarea prospețimii.

La polul opus o temperatură apropiată de îngheț (sau de îngheț) va deteriora iremediabil aceste flori delicate. Șocul de temperatură, de la foarte cald la foarte frig și invers are același potențial distructiv.

Curățenia, schimbatul apei și reîmprospătarea tăieturilor tijelor.

Este necesar să menții vaza în care se află florile curată. Trebuie să schimbi apa periodic și este necesar să reîmprospătezi poarta de intrare a apei către floare tăind din capetele tijelor.

Hrana de flori.

În lipsa unei temperaturi optime cel mai mare ajutor ți-l va aduce hrana de flori. Aceasta va inhiba epuizarea prospețimii și va putea prelungi frumusețea trandafirilor proaspeți până la 12 zile.

Folosește hrana de flori în cazul în care buchetul primit a venit cu un astefel de pliculeț.

Urmează următorii pași pentru a te bucura cât mai mult de buchetul cu trandafiri pe care tocmai l-ai primit.

1.Pregătește o vază curată cu apă proaspătă.

Primul pas este să pregătești o vază potrivită dimensiunii buchetului în care vei turna apă proaspătă atât cât să cuprindă toate vârfurile codițelor.

În cazul în care ai primit unul sau multe pliculețe de flori adaugă și mixează conținutul în vază. Ideal ar fi să adaugi un pliculeț la un litru de apă.

2.Desfă buchetul de ambalaj și taie legătura de la baza acestuia.

Este foarte important să desfaci buchetul, în felul acesta florile vor avea spațiul necesar să prospere. În cazul în care buchetul este mai mare poți distribui florile în două sau multe vaze. Dacă ai avut plăcerea să primești un buchet uriaș cu trandafiri uriași vei putea să te bucuri de luxul acestor flori în mai multe încăperi.

Taie 2-3 centimetri din vârfurile codițelor într-un unghi de 45 de grade pentru a maximiza contactul cu apa. Folosește un cuțit ascuțit, un cutter sau un foarfece de grădină dacă ai unul la îndemână.

Verifică și îndepărtează frunzele care ajung în apă.

Cum îngrijesc un buchet de trandafiri

3.Schimbă zilnic apa din vază.

Ideal este să schimbi zilnic apa din vază și să cureți interiorul vazei cu detergent o dată la câteva zile.

În cazul în care ai adăugat hrană de flori îți recomandăm să schimbi apa doar o dată la 2 sau 3 zile. Acest lucru cu condiția să adaugi din nou hrană de flori la următorul schimb.

4.Taie circa 2-3 centimetri din codițe o dată la câteva zile.

O dată la 2-3 zile, sau când observi că tijele sunt innegrite, îți recomandăm să reîmprospătezi tăietura codițelor. Taie cu ajutorul unui cuțit, cutter sau foarfece de grădină aproximativ 2-3 centrimetri din vârful codițelor la un unghi de 45 de grade. Unghiul tăieturii are ca scop mărirea suprafeței de contact cu apa.

5. Îndepărtează petalele care dau semne de ofilire.

Inevitabil anumite petale vor da semne ofilire. Îndepărtează-le pentru a nu afecta și restul petalelor sănătoase.

Asta e tot, sper că ți-a fost de ajutor.

Împărtășește dragostea pentru flori.