Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

© 2004 - 2023 SLIK INFORMATICA

CUI:16096584 Reg.Com. J39/74/2004

Mini Trandafirii

Mini trandafirii așa cum numele sugerează sunt trandafiri în miniatură ce conțin pe fiecare tulpină mai multe flori. Aceste flori sunt comune în toate florăriile din România și regăsesc sub formă tăiată pe tot parcursul anului. Prețul lor variază în funcție de calitate, dimensiune și nu în ultimul rând de frumusețe.

Mini trandafirii sunt folosiți cu precădere pentru a îmbogăți un aranjament floral sau pentru a adăuga volum unui buchet de flori.

Caracteristici

  • Fiecare tulpină conține până la 9 flori. Numărul florilor este dat de calitate și preț.
  • Culorile pornesc de la albul imaculat și pot ajunge până la un roșu foarte închis.
  • Cele mai comune culori sunt crem și roz deschis.
  • Mini trandafirii din colecția celor de grădină, sau David Austin, au un parfum fascinant cum rar vei întâlni în lumea florilor.
Mini Trandafiri
Mini trandafiri crem.

Diferența între trandafiri și mini trandafiri.

Structura și dimensiunea florii sunt principalele diferențe. Trandafirii au o singură floare de dimensiune mare pe fiecare tulpină în timp ce trandafirii mini au mai multe flori de dimensiune mai mică. De obicei și înălțimea tulpinii diferă, trandafirii au o tulpină mai înaltă cu un diametru al secțiunii mai mare.

Semnificația acestor flori delicate.

Mini trandafirii au un aspect proaspăt și sunt adesea asociați cu bucuria și starea de bine.

Poți alege un buchet ce conține mini trandafiri pentru a celebra ziua mamei tale sau un aranjament plin cu aceste flori pentru a marca venirea pe lume a unui nou născut.

Trandafirii mini pot avea diferite însemnătăți în funcție de culoarea florilor.

Trandafirii roz deschis sau crem pot însemna recunoștință și respectul în timp ce mini trandafirii în culori aprinse precum fucsia sau portocaliul pot însemna entuziasmul și dorința.

Mini trandafirii albi sunt folosiți îndeosebi ca flori pentru nuntă și simbolizează puritatea și inocența. Poți alege să dăruiești mini trandafiri galbeni ca semn de prietenie sau, de ce nu, gelozie. Nu în ultimul rând culoarea roșie este asociată cu romantismul sau dragostea înflăcărată mini trandafirii roșii putând fi dăruiți iubitei sau soției.

Îngrijirea mini trandafirilor.

Mini trandafirii fac parte din familia florilor cu tijă lemnoasă. În formă tăiată, tulpina acestor flori riscă să se înfunde prematur o dată cu trecerea timpului. Este imperios necesar ca o dată la 2 sau 3 zile să tăiați cu un cuțit ascuțit, foarfece de grădină sau cuter, 2 centimetri din vârf pentru a reîmprospăta poarta de trecere a apei către flori. Tăierea se va face la un unghi de 45 de grade pentru a maximiza contactul cu apa.

Ai în vedere și următoarele aspecte pentru a te bucura de prezența acestor flori minunate în vază până la 14 zile.

  • Dacă mini trandafirii sunt legați într-un buchet desfă-l și așează firele aerisite în vază.
  • Nu mixa în aceeași vază mini trandafirii cu alte flori care le-ar putea afecta prospețimea. Evită să mixezi matthiola sau anemonele cu mini trandafirii.
  • Schimbă în fiecare zi apa din vază.
  • Menține interiorul vazei curat curățând pereții acesteia cu detergent pentru a preveni formarea bacteriilor nocive.
  • Îndepărtează frunzele în exces și ai în vedere ca cele care rămân să nu ajungă în contact cu apa.
  • Ai grijă să nu poziționezi fructe coapte în apropiere pentru că acestea emit un gaz care accelerează epuizarea prospețimii tuturor florilor.
Împărtășește dragostea pentru flori.