Coș produse

Nu ai niciun produs în coș.

Prețul și disponibilitatea florilor pe parcursul anului

Introducere

Florile sunt deseori cultivate în mediu controlat pe aproape toate continentele. Cu toate acestea prețul și disponibilitatea florilor variază destul de mult pe parcursul anului. Acest lucru se traduce prin prețuri mai mari pentru buchetele și aranjamentele florale vândute în florării in anumite momente ale anului.

Prețul și disponibilitatea florilor

Disponibilitatea florilor în funcție de anotimp.

Majoritatea florilor sunt disponibile pe tot parcursul anului în cantități care să satisfacă cererea.

Trandafirul, lisianthus, gerbera, crinul, crizantema, amarilis și anthurium sunt doar o parte din florile care se gasesc din abundență în orice moment al anului.

Chiar dacă sezonul hortensiilor în Olanda începe în aprilie și se termină în octombrie puteți găsi pe piața în sezonul rece hortensii importate din America de Sud și Africa.

De obicei soiurile care în mod normal înfloresc primăvara au stoc limitat sau lipsesc cu desăvârșire vara, toamna și iarna.

Printre florile ce nu le vei găsi pe tot parcursul anului se numără lăcrămioarele, bujorii, daliile, zambilele, narcisele și viburnum.

Fluctuația prețurilor în cursul anului.

Atunci când disponibilitatea pentru un anumit soi este redusă preturile pot să crească și  cu 500%.

În sezon, florăriile vând  bujorii olandezi standard cu preturi intre 15 și 20 lei firul.

La începutul și sfârșitul sezonului prețul bujorilor poate ajunge și la 100 lei firul.

În extrasezon bujorii sunt conservați iar calitatea lor este una inferioară.

Prețul florilor în România este influențat și de paritatea cursului de schimb bancar și de inflație.

În 2010 puteai găsi în florării frezii olandeze la prețul de 3 lei firul.

La începutul primăverii când se sărbătorește 1 și 8 martie cererea de flori foarte mare mărește automat și prețurile pe bursele de flori din Europa.

Veți găsi prețuri mari la flori și atunci când se sărbătorește ziua mamei în țările care se aprovizionează cu flori din Olanda. Astfel românii, paradoxal, sunt nevoiți să plătească prețuri mărite în florării atunci când este ziua mamei în Rusia, Olanda sau Marea Britanie.

Cunoașterea momentelor în care prețurile cresc și când disponibilitatea florilor este limitată este deosibit de importantă pentru florari.

Împărtășește dragostea pentru flori.